Kriminalisté vypátrali anonyma, který vyhrožoval bombou v hudebním klubu

DĚČÍN – Za šíření poplašné zprávy mu nyní hrozí až tři roky za mřížemi.


Kriminalisté vypátrali anonyma, který vyhrožoval bombou v hudebním klubu

DĚČÍN – Za šíření poplašné zprávy mu nyní hrozí až tři roky za mřížemi. 

Poslední srpnový den oznámil krátce po půl třetí ráno anonym na tísňovou linku, že na dámských záchodech v jednom hudebním klubu v Děčíně 1 je uložena bomba.

Na místo okamžitě vyjeli děčínští policisté, kteří z místa neprodleně evakuovali více než 200 osob. Vzhledem k závažnosti oznámení byl povolán služební psovod se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Policejní hlídky s psovodem a se psem prohlédli celý objekt a okolí, ale žádný nástražný výbušný systém nebo nebezpečný předmět nenalezli.

Kriminalisté začali ihned na případu pracovat a prověřovat získané poznatky a informace, provedli důkladné šetření a intenzivně pátrali po osobě, která mohla umístění bomby oznámit. Díky usilovné práci se jim podařilo vypátrat a ustanovit osobu, která na tísňovou linku uložení bomby oznámila. Jak děčínští kriminalisté zjistili, jednalo se o 33letého muže z Děčína. Kriminalisté v těchto dnech zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho z přečinu šíření poplašné zprávy. V případě uznání viny u soudu hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

Nutno podotknout, že kriminalisté se v Děčíně od začátku letošního roku zabývali dalšími třemi případy, kdy anonym oznámil na tísňovou linku uložení bomby v objektu. Všechny tyto případy se jim podařilo během krátké doby objasnit a podezřelé osoby vypátrat.



Děčín 23. října 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy