České volejbalistky triumfovali nad Rumunskem v Teplicích

České volejbalistky porazily Rumunsko 3:1 v dramatickém zápase v Teplicích. Po napínavé bitvě ukázaly týmovou sílu, kterou ocenilo 850 fanoušků. Nejvíce bodů získala Orvošová (23).


České volejbalistky zahájily zápas proti Rumunsku s velkým nasazením a odměnou jim byl zisk první sady. Vítězství v prvním setu potěšilo fanoušky, kteří přišli podpořit své hráčky do Teplic.

Ve druhé sadě se však české reprezentantky ocitly v problémech. I když vedly, rumunské soupeřky proměnily posledních pět bodů a tím získaly tuto sadu. Třetí set nabídl obdobnou zápletku, ovšem tentokrát se karta obrátila a český tým dominoval v koncovce při stavu 20:23.

Ještě dramatičtější byl čtvrtý set, kdy se České hráčky ocitly v nepříznivé pozici při stavu 7:14. Ale obrat přišel v pravý čas, a to při mečbolu si český tým připsal 18. bodový blok. Byla to bitva nervů, v níž se týmová síla českých volejbalistek projevila naplno.

„Měly jsme několik napínavých koncovek, ve kterých se ukázala naše týmová síla. Hnalo nás neuvěřitelné publikum. Jsem moc ráda, že jsme vyhrály. Super, že byl zápas takhle napínavý, protože nás to připravuje na další kola zlaté ligy,' uvedla blokařka Ela Koulisiani, která byla oceněna jako nejužitečnější hráčka utkání.

Nejvíce bodů z české sestavy nasbírala univerzálka Gabriela Orvošová, která získala celkem 23 bodů. Další klíčové hráčky jako Havelková a Mlejnková také významně přispěly k výsledku.

České reprezentantky se nyní chystají na druhý turnaj, který se uskuteční příští týden v Mariboru. Zde se utkají se Španělskem a domácím celkem. Následující týden je čekají soupeřky z Ukrajiny a Belgie v Polsku, kde budou hrát v Tarnówě.

Závěr evropské ligy bude hostit Ostrava během víkendu 15. a 16. června, kdy se české volejbalistky pokusí kvalifikovat do Challenger Cupu s možným postupem do elitní Ligy národů.

Historicky české volejbalistky získaly ve své účasti v Evropské lize dvě zlata (v letech 2012 a 2019), stříbro (2022) a dva bronzy (loni a 2018).

Výsledek zápasu: Česko - Rumunsko 3:1 (18, -22, 23, 23)

Rozhodčí: Porvazník (SR), Marschner (ČR).
Čas:
119 min.
Diváci:
850.

Sestava a body Česka: Valková 2, Havelková 17, Koulisiani 10, Orvošová 23, Mlejnková 16, Kneiflová, libera Dostálová/Digrinová - Pavlová 2, Pelikánová, Brancuská 3, Faltínová 1.
Trenér:
Athanasopulos.

Nejvíce bodů Rumunska: Mironová 25, Buterezová 19.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy