Kouzlo Hudby na Jezeří: Koncert pro Přátele č. VI

0

šestý koncert cyklu, pro přátele, 27, července 2024, lukáš moťka, anna gaálová, blog, blogall


V sobotu 27. července 2024 se na zámku Jezeří odehraje výjimečný komorní koncert, kde zazáří člen České filharmonie Lukáš Moťka a klavíristka Anna Gaálová. Nenechte si ujít večer plný nádherné hudby v podání našich předních umělců..

Zámek Jezeří se opět stane místem hudebního kouzla, když se zde 27. července 2024 od 17:00 uskuteční další z cyklu koncertů "Pro Přátele". Tento šestý koncert přinese unikátní komorní zážitek v obnoveném divadelním sále zámku.

Program zahájí sólista a trombonista České filharmonie Lukáš Moťka, jehož virtuózní hra bude podtržena klavírním doprovodem Anny Gaálové. Gaálová se představí i jako sólový interpret a zahraje klavírní díla Leoše Janáčka. Koncert oživí také vystoupení Hany Krejčové ml., která připomene tvorbu dalšího významného českého skladatele, Bohuslava Martinů.

Na programu večera jsou:

1. Sonáta "Český anonymus" – dvě části
2. Koncertantní Árie – Václav Smita
3. Mephisto waltz – Liszt Ferenc
4. Sonáta "Vox Gabrieli" – Šulek Stjepan

Po krátké pauze se můžete těšit na:

5. Po zarostlém chodníčku – Leoš Janáček (tři části)
6. B. Martinů – cyklus písní Smutný milý (výběr)
7. V mlhách – Leoš Janáček
8. B. Martinů – cyklus písní Písničky na jednu a na dvě stránky (výběr)
9. Valse triste – Nedbal Oskar

Vstupenky budou k dispozici v den koncertu přímo v pokladně zámku Jezeří. Přijďte si užít večer plný emotivní hudby a výjimečných uměleckých výkonů v prostředí historického zámku. Tento koncert je ideální příležitostí pro milovníky hudby strávit nezapomenutelný večer.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář