Šumava je skvělá! Zpívá ve svém debutovém videoklipu kapela MY4

0

šumava, my4


Krásná příroda, čistý vzduch, ledovcová jezera, úžasné výhledy a nekonečné lesy nad kterými zapadá Slunce. Zní to jako z hollywoodského filmu? Ne! Přesně o tom zpívá sušicko-strakonická kapela MY4 ve svém debutovým hudebním singlu a co víc, videoklipem chce pomoci šumavskému psímu útulku.

“Písnička je o tom, jak moc to mám u nás doma rád, co cítím kolem sebe a co všechno pro mě náš malej kraj znamená. Mám pocit, že to ze mě ještě nikdy nešlo tak od srdce, jako právě v téhle písní - v Šumavě. Skladba se napsala prakticky sama za pár hodin a její sdělení je čisté a upřímné”, říká frontman kapely Pavel Horejš

V rozmezí let 2016-2020 dal o sobě Pavel několikrát vědět, možná jsme ho viděli v televizi v pořadu Československo má Talent, kam se dostal až do semifinále. Nebo jste slyšeli jeho hit “UČITEL”, kde si dělá legraci z kantorů a obecně i učitelské profese. Nyní jako hlavní leader nové kapely zpívá o šumavské přírodě.

Videoklip je zároveň jakousi reklamou na krásy Šumavy.

Zachycuje hrad Kašperk, hory Velký Javor, Pancíř nebo Třístoličník, ledovcová jezera nebo přírodu v okolí města Sušice. Všechna tato místa spojuje právě Šumava, která je barevně popisuje v přírodních krásach.

"První natáčecí den jsem vstával asi ve 3 hodiny v noci, kdy jsme vyráželi točit na Třístoličník, a další den to nebylo o moc lepší. Celkově jsme najezdili přes 600 km”, vzpomíná basák kapely Pavel Voborník.

Kapela podporuje místní neziskovou organizaci, psí útulek, Nalezenci Šumaváci

V klipu je stručně zobrazen příběh zpočátku nešťastného psa, které již posléze vesele cestuje se svým páníčkem po šumavských kopcích. Hudebnící ke konci videa popisují celou situaci se psím útulkem a nastiňují možnosti podpory psího útulku. Právě ve videoklipu zjistíte, jak konkrétně můžete Nalezencům Šumavákům pomoci. 

Pavel Horejš k tématu podpory útulku doplňuje: “Sám mám psa z útulku a proto si lidí, kteří se starají o opuštěné psy a kočky velmi vážím. Obzvláště tady. V tomto spolku mají lidé ve svých srdcích hodně místa, a proto jsme se rozhodli ve svém videoklipu podpořit právě je."

Šumava není jen obyčejnou písní, jde o emotivní příběh člověka, který miluje svůj domov. Na jejím nahrávání se podílely dívky ze sušického sboru nebo houslistka Lucie Houšková

Tato emotivní píseň vznikla ve studiu u Petra Lebedy, kytaristy kapely Rybičky 48, který ji dodal jedinečný ráz a charakter. Píseň Šumava s videoklipem najdete na stránkách kapely nebo serveru Youtube. Tak na co čekáte? Už jste ji slyšeli?



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář