Společnost SsangYong Motor Company dokončila svůj rehabilitační proces a je připravena na novou etapu

0

vozy, automobily, ssangyong, úvěr, nová etapa, rehabilitace společnosti


Společnost SsangYong Motor Company dne 11. listopadu oznámila, že splatila úvěr určený na rehabilitaci společnosti, a to z prostředků pocházejících z její akvizice společností KG Group.

SsangYong tak úspěšně dokončil proces své rehabilitace přibližně 18 měsíců po jeho zahájení v dubnu 2021.

Společnost nyní chce urychlit stabilizaci svých procesů a managementu zvýšením prodejů a rychlým dosažením zisku. Úspěšná akvizice společnosti SsangYong Motor Company a taktéž dokončení procesu její rehabilitace položily základy pro stabilizaci podnikání a podporu růstu společnosti.

V září SsangYong jmenoval novým předsedou Kwaka Jea-suna a výkonným ředitelem (CEO) Jeonga Yong-wona. V říjnu byly podniknuty další kroky ke stabilizaci managementu jmenováním dalších jeho členů a taktéž proběhly organizační reformy, aby bylo možné proaktivně reagovat na nové obchodní výzvy.

V červenci konsorcium KG Group, zaměstnanci a management společnosti SsangYong podepsali třístrannou dohodu zaměřenou na jistotu zaměstnání a dlouhodobé investice. Byla posílena spolupráce mezi managementem a zaměstnanci, aby se dále upevňovaly pracovní vztahy a aby se předešlo opakování předchozích neúspěchů v této oblasti.

V rámci svého operačního finančního plánu společnost KG Group v říjnu dokončila druhé kolo kapitálových investic za účelem splacení prioritních pohledávek. Splatila úvěr rehabilitačního procesu a aktuálně se soustředí na další zlepšování finanční struktury společnosti SsangYong Motor Company.

Budoucí růst SsangYong Motor Company bude zajištěn mimo jiné směřováním společnosti k elektrifikaci modelů podpořeným dodatečným kapitálovým financováním od KG Group. Značka se také zaměřuje na dosažení růstu prostřednictvím úspěšného uvedení svého nového SUV modelu Torres na mezinárodních trzích. Jeho mimořádně úspěšné uvedení na domácím jihokorejském trhu již nyní vede k velikému nárůstu prodejů a zároveň povede k posílení pozice značky na globálních trzích. Společnost dále zvyšuje investice do vývoje technologií pro elektrická vozidla – to s kódovým označením U100 bude uvedeno na trh v příštím roce.

Představitelé společnosti SsangYong Motor Company svým partnerům a zákazníkům vzkazují: „Jménem společnosti SsangYong Motor Company bychom rádi vyjádřili naši upřímnou vděčnost všem zúčastněným stranám, včetně konkursního soudu v Soulu, věřitelů a partnerů, za jejich pochopení a podporu při úspěšném dokončení rehabilitačního procesu a za položení základů pro stabilizaci podnikání společnosti. Obzvláště bychom chtěli poděkovat našim zákazníkům za jejich loajalitu a pochopení“.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář