Startovací byty za 65 Kč/m2 pro mladé rodiny v Chomutově

0

Nový Sever, startovací byty, podpora mladých pracujících rodin, Milan Márce, kvalitní bydlení za férovou cenu, blog, region24, aliado


Nový Sever pod vedením náměstka primátora Milana Márce podporuje mladé pracující rodiny s projektem startovacích bytů, které umožňují přístup k kvalitnímu bydlení za cenu 65 Kč/m2.

Nový Sever, vedený náměstkem primátora Milanem Márcem, se zavázal podpořit mladé pracující rodiny s projektům startovacích bytů. Cílem je umožnit jim přístup k kvalitnímu bydlení a tak zvýšit jejich životní komfort a stabilitu.

'Byty jsou sice menší, ale esteticky atraktivní a funkční,' uvedl náměstek primátora Márc. Od května či června budou o pronájem moci žádat manželské a partnerské páry, které mají trvalé bydliště v Chomutově. Věkový limit pro uchazeče je stanoven na 18 až 35 let a jedním z dalších kritérií je stálé zaměstnání alespoň jednoho z partnerů.

Márc doplnil, že zaměstnanci městských společností či organizací budou mít při žádosti o pronájem výhodu. Komise rozhodne o přidělení bytu. Nájemníci budou moci byt obývat maximálně čtyři roky. Město hodlá nájemníky pečlivě vybírat, aby byty zůstaly v optimálním stavu a nebyly devastovány.

Startovací byty jsou pronajímány bez vybavení a za cenu 65 korun za metr čtvereční. 'Toto je v současnosti nejlevnější možnost bydlení v naší lokalitě,' zdůraznil náměstek Márc. V první fázi se označí čtyři bytové jednotky jako startovací byty. Město Chomutov v budoucnu plánuje navýšit počet těchto bytů.

Dům, v němž se nacházejí startovací byty, sloužil dříve jako ubytovna pro zaměstnance. Město dům odkoupilo od původního majitele v loňském roce na jaře za 10,2 milionu korun.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář