Beethovenův lázeňský dům září po renovaci za 100 milionů

0

Beethoven lázeňský dům, rekonstrukce, hudební inspirace, rehabilitační bazén, náklady na přestavbu, blog, region24


Lázeňský dům Beethoven prošel renovací, která přivítala pozitivní ohlasy. Nově zazáří různé prvky, včetně objekty inspirovanými hudebními notami či replikou Pravřídla. Rekonstrukce dotkla také starého bazénu z roku 1982, který je nyní určený pro rehabilitační cvičení.

Lázeňský dům Beethoven vzal na sebe nové kabátko, a lidem se to líbí. „Pozitiva, která mě tu okouzlila, jsou především okna a celkový prostor, který nám dovoluje vnímat vnější prostředí. Celkově se tu práce odehrává v jasnějším a příjemnějším prostředí,“ vyjádřila svůj názor Markéta Koukalová, jež se na recepci lázeňského domu stará o hosty již pět let.

Tereza Málková, kolegyně Markéty, dodává, že inovace upoutávají rovněž pozornost návštěvníků, kteří se nejvíce zajímají o nová skleněná svítidla s ověsy. „Obyčejně je první diskuse o tom, zda jsou to kapky, slzy či jiný objekt,“ sdílí Tereza své zkušenosti.

Yveta Slišková, obchodní ředitelka lázní, vysvětluje, že jde o křišťálové kapky inspirované hudebními notami. Do tohoto nápadu bylo investováno více než 2 650 kapek. Zmínila také takzvané rautové koule, které jsou vyrobeny z čistého křišťálu, ve speciálním repertoriu.

Proměna postihla někdejší zimní zahradu, která se nyní pyšní názvem Respirium. Lázně zde ukazují návštěvníkům svou historii s replikou Pravřídla a bustou královny Judity, která je považovaná za zakladatelku těchto lázní.

Nově byl přestavěn také rehabilitační bazén z roku 1982. „Představte si starý, dlážděný bazén. Nyní je naší výhodou, že zde máme malý thermalium určený pro rehabilitační cvičení pro skupiny osmi až deseti klientů. Velké thermálium je pak každodenně otevřené veřejnosti,' přibližuje finanční ředitelka lázní, Lenka Waldhauserová.

Přestavba lázeňského domu, která trvala čtyři měsíce a přišla na zhruba 100 milionů korun, přinesla mimo jiné wifi síť a internetovou televizi dostupnou ve všech pokojích díky kilometrům nově vedených kabelů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář